O nama:

 

Dragi naši gosti!

 


15. studenog napunila se godina dana od otvorenja bistroa Fotić.


Zahvaljujemo svima koji su nas posjetili i ukazali povjerenje, gostima koji su u ovom kratkom razdoblju postali stalni, novinarima koji su nekako saznali za nas i posvetili nam medijski prostor.


To je svakako veliki kompliment, putokaz da smo na dobrom putu ali i odgovornost da ispunimo vaša očekivanja.


Zahvaljujemo na pohvalama i sugestijama a trudit ćemo se uslugu i kvalitetu podizati što je više moguće, svjesni da će uvijek biti onih koje iz bilo kojeg razloga nećemo moći zadovoljiti.

 

Svi oni koji su bili kod nas upoznati su sa činjenicom da kuhari kuhaju u otvorenoj kuhinji te se baš svatko može uvjeriti da nisu samo prazne riječi kad kažemo da svu hranu spravljamo od svježih namirnica te da ne radimo sa smrznutim ili polugotovim jelima.


Sva jela, pa često čak i ona dnevna, (gotova) spremaju se ili dovršavaju upravo tog časa, samo za vas.


Dok čekate na obrok koji će Vam biti serviran u najkraćem mogućem roku uživajte uz birana vina na čaše, aperitive ili domaće likere i rakije raznih okusa po pristupačnim cijenama.


Jelovnik mijenjamo ovisno o sezoni ali osluškujemo i vaše želje. Našu ponudu ne želimo vezivati uz bilo koju kuhinju već naprotiv, želimo je široko otvoriti okusima i mirisima internacionalne kuhinje ali nikako ne zapostavljajući tradicionalnu, jednostavnu kuhinju našeg podneblja.


 

 

 

U današnje vrijeme globalizacije i interneta, kad je svima sve dostupno i poznato, postavlja se pitanje zašto tako ne koncipirati i kuhinju. Kulinarstvo kao i moda traži inspiraciju i kreativnost a bilo koje granice koje bi se tu nametnule samo ograničavaju i zakidaju naša osjetila, okuse i mirise.


Naš stav potvrđuju i naši gosti koji sa oduševljenjem biraju meso pripremljeno na razne načine npr. piletinu na žaru, pohanu u sezamu, u finom umaku, chimichangi ili s povrćem u Wok-u.


Probajte i našu domaću ručno rađenu tjesteninu, te kruh i kolače koje svakodnevno pečemo za vaš potpuni gastronomski užitak.


I dalje ćemo osluškivati vaše sugestije i truditi se da Bistro Fotić bude za vas ugodno mjesto za druženje od jutra do večeri.